Vind de beste mediator in Oegstgeest

Kom gemakkelijk en snel in contact met mediators uit Oegstgeest en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Mediators Oegstgeest

Top 12 mediators in Oegstgeest

Compleet overzicht van alle mediators in Oegstgeest

Gratis offertes vergelijken Vergelijk en bespaar tot 40%!

Mediator Oegstgeest gezocht?

In Oegstgeest zijn 12 mediators beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle mediators uit Oegstgeest en omgeving. Iedere mediator heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en beoordelingen. Bovendien is iedere mediator handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Een mediator is een onafhankelijke derde die de bemiddelaar is tussen de partijen. De rol van de mediator is beperkt tot het begeleiden van het mediation proces. Een mediator is doelgericht en heeft een systematische en transparante wijze van werken. Op Mediator Wijzer vind je altijd een geschikte mediator uit Oegstgeest en omgeving passend bij jouw wensen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk vrijblijvend mediators uit deze gids en bespaar tot 40% op de kosten.

Over Oegstgeest

Oegstgeest is een plaats in de provincie Zuid-Holland en telt in totaal 23698 inwoners, verdeeld over Oegstgeest 10772 huishoudens. Per 898 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%.

Overzicht van de top 12 mediators in Oegstgeest

Vergelijk prijzen en bespaar op de kosten!

mediator Oegstgeest

Vind een geschikte mediator in Oegstgeest

Scheiden zonder advocaat? Een mediator uit Oegstgeest helpt bij echtscheidingen, arbeidsconflicten en familieproblemen. Snel en efficiënt, zodat jullie zo snel mogelijk verder kunnen. Beide partijen voelen zich gehoord, waardoor er geen verliezers zijn. Op zoek naar een arbeids- of scheidingsmediator bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis offertes van mediators in jouw regio. Kies zelf voor de bemiddelaar met het beste aanbod om tot 40% op de kostprijs van een mediator te besparen. Op deze pagina lees je meer over mediators: wat doen ze precies en wanneer kun je iemand inschakelen?


Mediator nodig?

Vind eenvoudig en snel een mediator in Oegstgeest.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten

Vergelijk gratis offertes en betaal niet te veel!


Wat is een mediator precies?

Een mediator is een onafhankelijke partij die bemiddelt tussen jou en je (ex)partner, collega of werkgever of familie. Mediators bieden een neutrale ruimte waarbij iedereen zijn of haar eigen argumenten op tafel kan leggen, waarna jullie zelf met een oplossing komen waar iedereen het mee eens is.

Wanneer mediation?

Gebruik mediation in Oegstgeest bij conflicten tussen jou en je (ex-)partner, je familie of collega’s. Conflictbemiddeling is alleen geschikt als beide partijen ervoor open staan en bereid zijn om samen tot een oplossing te komen. Mediation wordt ingezet bij familie- of burenruzies, bij echtscheidingen of relatieproblemen.


kosten mediator Oegstgeest

Wat kost mediation?

Het uurtarief van een mediator ligt rond de €150,- tot €195,-. Dit is een gemiddeld uurtarief en kan dus verschillen per expert. Hoe hoog liggen de mediator kosten bij een scheiding? Als we ervan uitgaan dat je 2 tot 5 sessies nodig hebt, dan ligt de totaalprijs voor de mediator rond de €515,- tot €1.295,-.

Wie betaalt de kosten van een mediator? Dit bepalen jullie zelf. Je kunt dit over de beide partijen verdelen maar het gebeurt ook wel dat de partij die aandringt tot mediation betaalt. In de eerste sessie worden de betalingsafspraken al vastgelegd in de overeenkomst.

Kosten mediator

Wat? Gemiddelde prijs (exclusief btw)* Omschrijving
Uurtarief mediator €150,- tot €195,- Ervaren mediator.
Kosten mediator scheiding €515,- tot €1295,- Meerdere sessies

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten (exclusief btw) die sterk per mediator verschillen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gratis - Vrijblijvend

Tips om te besparen op de kosten van mediators

Wil je een scheidingsmediator inschakelen maar vind je de kosten te hoog? Kijk dan eens of je recht hebt op een subsidie! Afhankelijk van je inkomen betaal je dan zelf nog een eigen bijdrage. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het inkomen en vermogen van een eventuele partner.

Ligt jullie gezamenlijk inkomen onder de €27.500,- dan betaal je een eigen bijdrage van €203,-. Meer hierover lees je op rechtsbijstand.nl.

Zijn mediator kosten aftrekbaar? Over het algemeen niet: toch geldt hierop één uitzondering. Zet jij een specialist in om partneralimentatie te verkrijgen, dan kun je deze specifieke kosten fiscaal aftrekken. Maar dan gaat het alleen om die kosten, en niet die van overige afspraken.

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo op de kosten. Start nu je gratis offerteaanvraag!

diensten mediator

Wat doet een mediator?

Een mediator in Oegstgeest is de derde, neutrale partij die bemiddelt tussen jou en je (ex-)partner, collega of familielid. Ze vertellen je niet wat je moet doen, dat bepalen jullie zelf. Door te vragen en te luisteren brengen ze de grootste problemen op tafel, en zorgen zij ervoor dat beide partijen naar elkaar luisteren en voor elkaar open staan. Vervolgens bepalen jullie zelf de oplossing voor dit conflict. Eventueel kan een bemiddelaar bij een scheiding of arbeidsconflict wél een oplossingsrichting aanbieden.

Hoeveel afspraken je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van het conflict. Hoe complexer je situatie, des te meer sessies je nodig hebt voor je tot een oplossing komt. Als je een specialist inschakelt als je gaat scheiden van de persoon met wie je (minderjarige) kinderen hebt, dan heb je minimaal 2 tot ongeveer 5 sessies nodig.

Er zijn verschillende soorten mediation waarvoor je een expert kunt inschakelen. Het is slim om te zoeken naar een expert met ervaring in jouw specifieke conflict. Wil je een specialist inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Veel voorkomende soorten mediation. Ga direct naar:

Mediator scheiding Oegstgeest

Het is slim om een mediator in te schakelen bij een scheiding in Oegstgeest. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat jij en je ex-partner nog redelijk door één deur kunnen en allebei bereid zijn te onderhandelen over een oplossing.

Wat doet een scheidingsmediator bij een scheiding?

Jij en je ex-partner moeten bij een scheiding alle gezamenlijk bezittingen verdelen. Mediators helpen jullie hierbij en zorgen ervoor dat de emoties niet te hoog oplopen. Als jullie co-ouderschap willen stellen jullie samen met de specialist vast in een ouderschapsplan. Je kunt een mediator gewoon naast de rechtbank inschakelen!

mediator voor scheiding

Mediator bij scheiden: hoe gaat het in zijn werk?

De scheidingsmediator uit Oegstgeest zorgt er persoonlijk voor dat de wensen van jou en je ex-partner in kaart worden gebracht. Bij een echtscheiding is het bovendien belangrijk dat beide partijen gelijke aandacht krijgen om hun standpunten duidelijk te maken. Op die manier zijn er geen verliezers, maar zijn jullie allebei tevreden over de afspraken die jullie maken.

Bij een echtscheiding stelt de specialist een echtscheidingsconvenant op. Hierin staat een omgangsregeling over ouderschapsplan en de berekening van de alimentatie. Dit geeft jullie houvast om de echtscheiding verder af te handelen bij de rechtbank. Op rijksoverheid.nl lees je welke documenten je nodig hebt bij een scheiding.


Mediation in Oegstgeest nodig?

Vind snel en eenvoudig een mediator uit je eigen regio!
Gratis offertes vergelijken!


Mediator bij arbeidsconflict

Een mediator ervaren in arbeidsrecht helpt je bij een arbeidsconflict. Moet je samenwerken met een collega en lukt dit door verschillende overtuigingen niet? Dan helpt bemiddeling heel goed. Soms blijkt dat het conflict te groot is om samen verder te werken. In dat geval is exit-mediation belangrijk.

Exit-mediation wordt gebruikt als je ontslag wilt nemen of als er sprake is van ontslag op staande voet. Bemiddeling in Oegstgeest is dan belangrijk omdat je een vaststellingsovereenkomst moet tekenen. Hierin maken jullie onder andere afspraken over een eventuele vergoeding.

Wie kiest een mediator bij een arbeidsconflict? Dit kan één van de twee partijen zijn. Het is wel belangrijk dat iedereen zich gehoord en op z’n gemak voelt.

Arbeidsmediator inschakelen? Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Mediator familie: bemiddeling bij familieruzie

Een familie mediator wordt ingezet bij familieruzies. Het is belangrijk om te kiezen voor iemand die hierin ervaren is, omdat familieruzies vaak erg complex zijn. Het betreffen vaak meerdere partijen waarbij vaak al sprake is van veel oude pijn.

Mediation bij familieruzies heeft niet per se als doel om de familie weer bij elkaar te krijgen. Het zorgt er wel voor dat jullie samen, rustig elkaars standpunten aanhoren en samen tot een oplossing komen. Een mediator uit Oegstgeest wordt vaak ingezet bij bijvoorbeeld erfeniskwesties. Mediators helpen jullie dan met het verdelen van de erfenis zodat iedereen tevreden is.

Mediator relatie, herstel van relatie mogelijk?

Wil je nog niet scheiden maar zijn er al wel relatieproblemen? Ook dan is het slim om na te denken over bemiddeling. Tijdens mediation komen jij en je partner erachter of jullie er samen weer tegenaan willen gaan om de relatie te herstellen. Eventueel stellen jullie hierbij een aantal afspraken op om jullie relatie te verbeteren

Ook hier geldt: bemiddeling is geen relatietherapie. Soms komen stellen er met de hulp van een specialist al snel achter dat hun relatie niet meer te redden valt. In dat geval is de bemiddeling erop gericht dat jullie allebei zo snel mogelijk zonder elkaar verder kunnen.

zakelijke mediation

Zakelijke mediation

Tot slot is er ook zakelijke mediation. Dit is bemiddeling tussen verschillende bedrijven of een mediator in de zorg. Zakelijke mediation in Oegstgeest is een specifieke richting waarvoor je een ervaren bemiddelaar nodig hebt. Dat komt omdat er bij zakelijke mediation, zoals in de zorg, veel regels en voorschriften zijn waar jullie je aan moeten houden.

Mediator of advocaat?

Om te bemiddelen schakel je een mediator of een advocaat in. Wat is de beste optie? Een mediator in Oegstgeest schakel je in al beide partijen bereid zijn om te overleggen en samen tot een overeenkomst te komen. Hiervoor moet je nog redelijk door één deur kunnen.

Lukt dit niet?

Dan is het slim als beide partijen een advocaat inschakelen. Advocaten kijken namelijk niet alleen naar het gesprek, maar ook naar de juridische standpunten. Onthoud wel dat mediation een stuk goedkoper is dan het inhuren van één of zelfs twee advocaten.


Besparen op de kosten van mediators in Oegstgeest?

Vergelijk meerdere mediators in jouw regio en kies de specialist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Waarop letten bij het vergelijken van mediators in Oegstgeest?

Zijn er veel mediators in Oegstgeest werkzaam? Hoe kies je dan de beste specialist? We raden je aan om eerst te kijken naar het soort bemiddeling die je nodig hebt. Bemiddeling bij een familieruzie vereist nu eenmaal een hele andere aanpak dan mediation bij ontslag tijdens ziekte.

Kies voor een mediator die ervaren is in jouw specifieke conflict!

Hieronder geven we je nog meer tips waar je bij het vergelijken van mediators op kunt letten. Zo weet je zeker dat je de juiste specialist kiest en verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Ook op zoek naar mediators in Oegstgeest? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

1. Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Als je de offertes binnenkijkt, dan raden we je als eerste aan om te kijken hoe de prijs is opgebouwd. Welke kosten zitten hierbij inbegrepen en komen er nog eventuele voorrijkosten bij (als de specialist bij je thuiskomt). Door te kijken naar de manier waarop de prijs is opgebouwd weet je ook of de genoemde prijs een totaalprijs is of niet.

2. Duidelijke prijsafspraken?

Geeft de mediator duidelijke prijsafspraken aan? Is het bijvoorbeeld duidelijk wanneer je moet betalen en hoe structureel deze betalingen zijn? Over het algemeen geldt: hoe duidelijker de prijsafspraken hoe betrouwbaarder de specialist. Vraag ook eens of het mogelijk is een totaalprijs af te spreken, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.

3. Is de mediator lid van het kwaliteitsregister?

We raden je ook aan om te controleren of de bemiddelaar lid is van het mediator register MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Alleen betrouwbar bemiddelaars die voldoen aan strenge kwaliteitseisen worden hieraan toegevoegd. Meer over dit register lees je op mfnregister.nl.

4. Ervaring of specialiteit van mediator?

Voordat je een specialist inschakelt raden we je aan te kijken naar de ervaring of de specialiteit. Mediators hoeven geen specifieke opleiding gevolgd te hebben, want het is geen beschermd beroep. Dit betekent dat je bij specifieke zaken het beste de hulp in kunt schakelen van een mediator met ervaring. Mediation bij een echtscheiding is bijvoorbeeld een heel andere zaak dan bij medation bij ontslag.

Vind via deze gids eenvoudig en snel een geschikte mediator! Vraag gratis offertes aan.

mediators Oegstgeest

5. Zelfstandige mediator of onderdeel van groot mediationbureau?

Je hebt doorgaans de keuze tussen zelfstandige mediators of een groot mediationbureau. Je kiest zelf wat jij het prettigst vindt. Zelfstandige mediators komen vaak bij je thuis langs, terwijl je bij een mediationbureau een neutrale gesprekslocatie krijgt toegewezen. Zelfstandige bemiddelaars zijn vaak wat goedkoper en bureaus zijn duurder. Maar daar staat weer tegenover dat wachttijden bij grote bureaus weer korter zijn.

6. Klik met mediator?

Het is heel belangrijk dat je een klik hebt met de persoon die je tegenover je hebt. Je gaat veel persoonlijke problemen en standpunten bespreken, dus je moet de specialist kunnen vertrouwen. In veel gevallen kies je samen een bepaalde mediator, beide partijen moeten dus een goede klik hebben. Heb je die niet? Geef dit dan aan en zoek verder naar een andere bemiddelaar.

7. Neutrale gesprekslocatie mogelijk?

Een neutrale gesprekslocatie is de ideale plek voor bemiddeling omdat beide partijen er neutraal instaan. Dat is heel anders dan wanneer het gesprek plaatsvindt in de woonkamer: het gesprek begint dan met veel meer emotie. Natuurlijk hangt dit volledig af van je persoonlijke voorkeur. Kijk in ieder geval of dit een mogelijkheid is.

8. Mediator uit Oegstgeest of omgeving?

Het is altijd slim om te kiezen voor mediation in Oegstgeest. Als een specialist bij jou thuiskomt betaal je voorrijkosten. Hoe dichterbij het mediatorbureau, des te lager de voorrijkosten. Veel mediators bieden daarnaast gesprekken via videobellen aan. Vind je dit niet fijn, dan is het slim om te kiezen voor een specialist bij jou in de buurt, zodat jullie ook fysiek kunnen afspreken.

mediator Oegstgeest gezocht

Mediator inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Heb je de hulp van een mediator nodig bij je echtscheiding? Of wil je snel een arbeidsconflict oplossen met je werkgever? Schakel dan de hulp in van een mediator in Oegstgeest.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende mediators in jouw regio. Kies voor de specialist met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis mediator offertes vergelijken!