Vind de beste mediator in Rotterdam

Kom gemakkelijk en snel in contact met mediators uit Rotterdam en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Mediators Rotterdam

Alle 260 mediators in Rotterdam

Compleet overzicht van alle mediators in Rotterdam

Gratis offertes vergelijken Vergelijk en bespaar tot 40%!

Mediator Rotterdam gezocht?

In Rotterdam zijn 260 mediators beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle mediators uit Rotterdam en omgeving. Iedere mediator heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en beoordelingen. Bovendien is iedere mediator handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Een mediator is een onafhankelijke derde die de bemiddelaar is tussen de partijen. De rol van de mediator is beperkt tot het begeleiden van het mediation proces. Een mediator is doelgericht en heeft een systematische en transparante wijze van werken. Op Mediator Wijzer vind je altijd een geschikte mediator uit Rotterdam en omgeving passend bij jouw wensen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk vrijblijvend mediators uit deze gids en bespaar tot 40% op de kosten.

Over Rotterdam

Rotterdam is een plaats in de provincie Zuid-Holland en telt in totaal 639587 inwoners, verdeeld over Rotterdam 317739 huishoudens. Per 1222 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%.

Overzicht van alle 260 mediators in Rotterdam

Vergelijk prijzen en bespaar op de kosten!

mediator Rotterdam

Vind een geschikte mediator in Rotterdam

Mediator uit Rotterdam nodig voor bemiddeling bij jouw echtscheiding of arbeidsconflict? Mediators zorgen ervoor dat het conflict snel en efficiënt is opgelost, zodat jullie verder kunnen. Op zoek naar een mediator in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes om te vergelijken, kies zelf de specialist met het beste aanbod en bespaar!

Op deze pagina lees je wat een mediator is en wat ze doen. Je vindt hier ook antwoord op de vraag: wat kost een mediator? Tot slot lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte bemiddelaar.


Mediator nodig?

Vind eenvoudig en snel een mediator in Rotterdam.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen.

Bespaar op de kosten

Vergelijk gratis offertes en betaal niet te veel!


Wat is een mediator precies?

Een mediator is een onafhankelijke derde partij die helpt met het oplossen van conflicten. Door vragen te stellen en door alle speerpunten open te leggen laat een mediator beide partijen zelf tot een oplossing komen. Mediation is daarom ook alleen mogelijk als beide partijen hiertoe bereid zijn.

Wanneer mediation?

Wanneer een mediator inschakelen? Mediation zet je in bij een scheiding of voor conflicten tussen (ex)partners, families en collega’s of werkgevers. Deze bemiddeling is vooral geschikt als beide partijen bereid zijn om mee te werken aan een oplossing. Mediation is goedkoper en sneller dan procederen.


kosten mediator Rotterdam

Wat kost mediation?

De kosten van een mediator liggen gemiddeld rond de €150,- tot €195,- per uur, exclusief btw. Schakel je een mediator in voor een scheiding, dan liggen de kosten rond de €515,- tot €1295,- totaal. Bij het berekenen van de kosten bij een scheiding wordt uitgegaan van 5 sessies die in totaal 3 tot 7,5 duren. Hoe complexer je scheiding, des te hoger de kosten dus.

Wie betaalt de mediator? Wie het uurtarief van de mediator betaalt is afhankelijk van de situatie. Bij een arbeidsconflict of scheiding wordt er tijdens het eerste contact een mediationovereenkomst opgesteld, waarin ook de verdeling van de kosten wordt opgenomen.

Kosten mediatior

Wat? Gemiddelde prijs (exclusief btw)* Omschrijving
Uurtarief mediator €150,- tot €195,- Ervaren mediator.
Kosten mediator scheiding €515,- tot €1295,- Meerdere sessies

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten (exclusief btw) die sterk per mediator verschillen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gratis - Vrijblijvend

Tips om te besparen op de kosten van mediators

Wil je bijvoorbeeld een arbeids- of scheidingsmediator inschakelen en de kosten zo laag mogelijk houden? Controleer dan eerst of je recht hebt op rechtsbijstand. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van de mediator: zelf betaal je een eigen bijdrage. Hoe hoog deze bijdrage is, is helemaal afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Ben je alleenstaand en heb je een jaarinkomen tot €19.800,-, dan betaal je een eigen bijdrage van €203,-.

Op rechtsbijstand.nl vind je een overzicht van de eigen bijdrage.

Zijn de mediatorkosten aftrekbaar? De kosten zijn voor particulieren over het algemeen niet aftrekbaar. Hierop is één uitzondering: als jij een mediator inschakelt (en betaalt) om partneralimentatie te verkrijgen, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar.

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je ook op de kosten. Start nu je gratis offerteaanvraag!

diensten mediator

Wat doet een mediator?

Een mediator in Rotterdam is een neutrale partij bij een conflict of ruzie. Je kunt ze dus zien als een soort gespreksleider. Mediators zorgen ervoor dat beide partijen aan het woord komen en dat alle argumenten op tafel gelegd worden. Ze doen dit door rake vragen te stellen en te luisteren naar de argumenten van beide partijen.

Over het algemeen is het de bedoeling dat je bij mediation zélf tot een oplossing of afspraak komt. Wel kan jullie bemiddelaar een suggestie doen voor een mogelijke optie. Uiteindelijk worden de conclusies van mediation vastgelegd in een overeenkomst, die beide partijen ondertekenen.

Hoeveel afspraken je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van het conflict en je situatie. Schakel je een mediator in bij een scheiding waar ook kinderen bij betrokken zijn dan heb je al meer afspraken nodig dan wanneer je samen geen kinderen hebt. Bij een eenvoudig arbeidsconflict is 1 of 2 afspraken misschien voldoende, terwijl je bij een familieruzie van vele jaren waarschijnlijk meer dan 3 of 4 sessies nodig hebt.

Hieronder lees je meer over de meest voorkomende soorten mediaton. Specialist inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Veel voorkomende soorten mediation. Ga direct naar:

Mediator scheiding Rotterdam

Een mediator bij een scheiding is heel waardevol. Wat doet een mediator bij een scheiding? Mediators helpen bij het verdelen van de spullen, het opstellen van een ouderschapsplan of omgangsregeling en het bepalen van de eventuele (partner)alimentatie. Als je een bemiddelaar inschakelt bij scheiden dan is het de bedoeling dat jullie zonder ruzie rustig verder kunnen gaan als ex-partners. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is mediation heel belangrijk.

Wil jij een scheidingsmediator inschakelen? Vind snel een specialist voor jouw echtscheiding bij jou in de buurt. Vergelijk gratis offertes en kies zo de expert met het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen.

mediator voor scheiding

Mediator bij scheiden: hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden zonder advocaat zorgt voor een scheiding zonder verliezers, omdat jullie samen tot een conclusie komen. Als je gaat scheiden moet je sowieso langs de rechtbank. Dit proces is wel een stuk makkelijker, sneller en goedkoper als je naast de rechtbank een mediator inschakelt om afspraken te maken.

Een bemiddelaar helpt met het opstellen van een echtscheidingsconvenant: hierin staan alle afspraken die je maakt met je ex-partner. Dit bestaat uit een eventuele omgangsregeling of alimentatieberekening. De specialist helpt ook met het opstellen van jullie ouderschapsplan als jullie co-ouderschap van plan zijn.

Je bent niet verplicht om een echtscheidingsconvenant op te stellen, je kunt ook zelf afspraken vastleggen in een bepaald document. Ga je scheiden en hebben jij en je ex-partner samen minderjarige kinderen? Dan ben je wel verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Een scheidingsmediator uit Rotterdam helpt je hierbij, zodat je geen onderdelen vergeet. Op rijksoverheid.nl lees je precies wat er in een echtscheidingsconvenant staat.


Mediation in Rotterdam nodig?

Vind snel en eenvoudig een specialist bij jou in de buurt en bespaar!
Gratis offertes vergelijken!


Mediator bij arbeidsconflict

Het is ook mogelijk mediation in te schakelen bij een arbeidsconflict. Een mediator in arbeidsrecht wordt ingeschakeld bij een conflict tussen twee collega’s of tussen de werkgever en werknemer. Een onafhankelijke derde partij helpt op samen tot een oplossing te komen.

Wanneer schakel je een mediator bij een arbeidsconflict in?

Als je ontslag wilt nemen of bij ontslag tijdens ziekte kan een mediator helpen bij het opstellen van een beëindigingsovereenkomst. Je hoeft een bemiddelaar niet alleen in te schakelen bij ontslag, ook als er een conflict is tussen twee collega’s die samen moeten werken is mediation heel waardevol. Met een onafhankelijke partij is het gemakkelijker tot een oplossing te komen en verbetert de sfeer op de werkvloer.

Wie kiest de mediator bij een arbeidsconflict? Dit verschilt per situatie. Wel is het belangrijk dat beide partijen zich gehoord voelen door de bemiddelaar.

Mediator inschakelen? Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Mediator familie: bemiddeling bij familieruzie

Is er sprake van een familieruzie of zijn er erfeniskwesties? Schakel dan een mediator voor je familie in. Problemen binnen een familie zijn vaak heel complex, omdat dit meerdere partijen betreffen. Kies daarom iemand die ervaren is in familiekwesties.

Wat kan een mediator bij een familieruzie betekenen?

Het is belangrijk om te onthouden dat bemiddeling geen therapie is, maar een afhandeling van een specifieke kwestie. Bijvoorbeeld als er ruzie is over de verdeling van een erfenis. Een familie mediator helpt om de belangen en argumenten van alle betrokken partijen op tafel te leggen. Samen zoeken ze dan naar een oplossing hiervoor.

Mediator relatie, herstel van relatie mogelijk?

Een relatie mediator wordt ingeschakeld als er relatieproblemen zijn. Ook hier geldt dat mediation geen therapie is. De mediator uit Rotterdam helpt wel om bepaalde problemen naar boven te halen, zodat jullie allebei meer inzicht krijgen in jezelf en in elkaar waardoor jullie uiteindelijk nieuwe handgrepen hebben om jullie relatie te verbeteren.

Mediation bij relatieproblemen heeft niet altijd als doel om samen als partners verder te gaan. Soms komen jullie er bij bemiddeling al snel achter dat er te veel problemen zijn of dat jullie geen van beide bereid zijn om de problemen op te lossen. In dat geval worden jullie geholpen bij het beëindigen van jullie relatie, het maken van afspraken. Zo gaan jullie zonder grote ruzies en conflicten uit elkaar.

zakelijke mediation

Zakelijke mediation

Zakelijke mediation in Rotterdam is ook mogelijk. Hierbij gaat het vaak over een conflict tussen bedrijven, werkgevers of mediation in de zorg. Een mediator in de zorg wordt ingezet voor bemiddeling tussen werknemers van een specialistisch bedrijf, maar ook voor bemiddeling tussen zorginstellingen en cliënten. Omdat de zorg veel specifieke richtlijnen en regels met zich meebrengt, is het in dit geval belangrijk om te kiezen voor een mediator ervaren in de zorg.

Mediator of advocaat?

Schakel je een mediator of een advocaat in? Een advocaat doet in veel gevallen hetzelfde: bemiddelen bij een conflict. Toch zitten er grote verschillen tussen mediators in Rotterdam en advocaten. Mediators laten de oplossing afhangen van het gesprek, terwijl een advocaat meer naar de juridische aspecten kijkt.

Kunnen jullie samen nog goed overleggen en samen door één deur? In dat geval is het aan te raden om een mediator in te schakelen. Is het conflict te groot waardoor goed overleg niet meer mogelijk is, kies er dan voor om beide een eigen advocaat in te schakelen.

Een advocaat is een beschermd beroep en een mediator niet: dat betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Hierdoor liggen de kosten van mediators een stuk lager dan de kosten voor een advocaat.


Besparen op de kosten van mediators?

Kies de expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Waarop letten bij het vergelijken van mediators in Rotterdam?

Met het vergelijken van mediators in Rotterdam vind je snel en eenvoudig een mediator bij jou in de buurt en bespaar je op de kosten. Maar je wilt natuurlijk ook kiezen voor een specialist die je goed kan helpen. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van een mediator?

Vraag jezelf eerst af welke diensten je af wilt nemen. Wil je een mediator inschakelen bij scheiden, of gaat het om een arbeidsconflict door ontslag op staande voet? Kies in ieder geval voor een mediator ervaren in jouw specifieke conflict. Zo weet je zeker dat de bemiddeling wordt uitgevoerd door iemand met verstand van zaken.

Hieronder geven we je tips zodat je bij het vergelijken van mediators weet waar je op moet letten. Zoek je een mediator bij jou in de buurt? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

1. Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Zodra je offertes van mediators in Rotterdam ontvangt, kijk dan eerst naar de manier waarop de kosten zijn opgebouwd. Is het een uurtarief of gaat het om een prijs per sessie? En zo ja, hoeveel sessies worden er in de offerte geschat?

Let op: bij sommige mediators komen er nog bijkomende kosten bij, voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant bijvoorbeeld. Dat terwijl deze kosten bij andere mediators al wel is inbegrepen in de totaalprijs.

2. Duidelijke prijsafspraken?

Controleer ook of de mediator duidelijke afspraken maakt wat betreft de prijs. Over het algemeen geldt: hoe duidelijker en completer de gemaakte prijsafspraken des te completer de prijsopbouw. Betaal je een vaste prijs per uur? Of gaat het om een totaalprijs? Er zijn ook mediators die een vaste prijs voor specifieke bemiddeling aanbieden, bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding.

3. Is de mediator lid van het kwaliteitsregister?

Bij het vergelijken van mediators is het ook slim om te kijken of de specialisten lid zijn van het mfn-register (Mediatorsfederatie Nederland). Dit is een mediator register die de kwaliteit van mediators waarborgt. Kies je voor een bemiddelaar die hier lid van is dan ben je dus verzekerd van de hoogste kwaliteit. Meer weten? Lees dan verder op mfnregister.nl

4. Ervaring of specialiteit van mediator?

Wat is de specialiteit van de mediator en hoeveel ervaring heeft hij of zij? Het is geen beschermd beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zichzelf een scheidingsmediator mag noemen. Dit betekent niet dat de specialist niet goed kan bemiddelen, maar zorgt er wel voor dat het belangrijk is om te kiezen voor iemand met voldoende ervaring in jouw specifieke conflict.

Via deze gids vind je eenvoudig snel een geschikte mediator! Vraag gratis offertes aan.

mediators Rotterdam

5. Zelfstandige mediator of onderdeel van groot mediationbureau?

Kies je voor een zelfstandige scheidingsmediator of kies je liever een groot mediationbureau? Dit is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Meestal is een zelfstandige bemiddelaar een goedkopere optie. Ook is de aanpak persoonlijker, omdat je altijd dezelfde bemiddelaar ziet. Bij een groot mediationbureau zijn de eventuele wachttijden een stuk korter, maar liggen de kosten weer iets hoger.

6. Klik met mediator?

Als je een arbeids- of scheidingsmediator inschakelt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een mediator met wie je een klik hebt. Veel specialisten bieden daarom ook een kenningsmakingsgesprek aan. Je moet je bemiddelaar kunnen vertrouwen om alle problemen op tafel te kunnen leggen. Ook moet je ervan uit kunnen gaan dat de expert onpartijdig is. Heb je dit gevoel niet? Zoek dan verder naar een mediator met wie je wél een klik hebt.

7. Neutrale gesprekslocatie mogelijk?

Is een neutrale gesprekslocatie mogelijk? Grote mediationbureaus bieden vaak een neutrale omgeving aan. Zelfstandige mediators komen ook wel bij je thuis om te bemiddelen. Je keuze hierin is afhankelijk van wat jij zelf prettig vindt. In je eigen omgeving kan juist vertrouwd voelen, maar het kan er ook voor zorgen dat er te veel emotie is. Als je op een neutrale locatie kan afspreken dan heeft dit een groot effect op het gesprek en de sessie.

8. Mediator uit Rotterdam of omgeving?

Sommige mediators bieden bemiddeling via videobellen aan. In dat geval maakt het niet uit of je een specialist inhuurt bij jou uit de buurt of niet. Maar als je liever face to face wilt afspreken, dan is het slim om te kiezen voor een mediator uit Rotterdam. Komt de specialist bij jou thuis, dan voorkom je hoge voorrijkosten.

mediator Rotterdam gezocht

Mediator inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij een mediator inschakelen voor bemiddeling in je familie, relatie of arbeidsconflict? Goed idee! Jouw bemiddelaar zorgt ervoor dat alle partijen hun problemen open en bloot op tafel leggen en helpt met het maken van afspraken en het zoeken van een oplossing.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies zelf de mediator met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis mediator offertes vergelijken!